mannetje.gif (5600 bytes) Wie is Albert Baas? mannetje.gif (5600 bytes)


 

Albert Baas op een Oshkosh P15

Foto: Karin, okt 1997


Ik woon in  Heeten. Als beroep geef ik les in diverse chemie gerelateerde vakken aan  Saxion Hogeschool Deventer in Deventer, en ik ben een brandweer hobbyist (firebuff) !!

Ik ben echt met de brandweer hobby begonnen toen ik 18 was, maar ik fietste al achter de uitrukkende brandweer aan toen ik een jaar of 12 was. Toen ik op mijn verjaardag een Canon A1 spiegel reflex fototoestel kreeg ben ik begonnen brandweer voertuigen te fotograferen. .

Op vakanties hoort een bezoek aan brandweerkazernes waar we langs komen erbij. Ik pak elke gelegenheid aan om een praatje aan te knopen met de plaatselijke brandweerlui en foto's te maken van hun voertuigen. Op die manier heb ik al aardig wat foto's kunnen maken van Amerikaanse en Canadese voertuigen. Een selectie daarvan is te zien op mijn Foto album pagina's.

 

Amsterdam

Washington DC

Boeing

 

Ik verzamel ook documentatie materiaal van brandweer voertuigen zoals brochures, folders, catalogi, bouwtekeningen, boeken, gebruiksaanwijzingen en dergelijke. Ik heb op het ogenblik materiaal van meer dan 350 fabrikanten van brandweer voertuigen.

In 1985 heb ik een 1955 Magirus-Deutz autospuit van de gemeente brandweer Veenendaal overgenomen, welke ik in 1986/1987 heb gerestaureerd. In 1990 kocht ik de tweede brandweerauto, een 1955 Magirus-Deutz tankautospuit van de bedrijfsbrandweer Fokker Papendrecht. Foto's en gegevens van deze voertuigen zijn te vinden op Mijn eigen brandweerauto's


Albert Baas als filmster

In 1989 heb ik gefigureerd met mijn brandweerauto in de korte Nederlandse speelfilm "Elcker" van Sander Francken, met  onder andere Coen Flink en Maarten Spanjer.
De film gaat over een conflict tussen de burgemeester en de brandweer commandant van een kleine fictieve gemeente. 

Ik wacht bij mijn auto op: "Roll camera's, ACTION!!"

ACTION !

In mei 2003 en mei 2004 heb ik gefigureerd met de Volkswagenbus in een aflevering van Baantjer, de populaire RTL4 politie serie met Piet Romer en Viktor Reinier. Het ging om aflevering 1 van de 9de serie en aflevering 1 van de 10de serie.

de Cock en Vledder bij mijn Volkswagenbusje

In oktober 2005 heb ik gefigureerd met de Volkswagenbus in Grijpstra & De Gier aflevering 1 van de derde serie

 


Enkele favoriete persoonlijke links:

 


Up


Home

 


De  "Albert Baas" logo's zijn ontworpen door John Reimering
Foto's © Albert Baas
Copyright: 2016 Albert Baas
Heeten

mannetje.gif (5600 bytes)