Geesink


Jac. Geesink begon in 1875 met het bouwen van brandweer voertuigen in Weesp. Rond de eeuw wisseling (1900) begon Geesink ook met het bouwen van speciale ladders voor de brandweer. Kort na de eerste wereld oorlog werd door Geesink de eerste hand bediende autoladder afgeleverd. In 1923 werd ook de bouw van andere brandweer voertuigen, zoals onder andere autospuiten, ter hand genomen.

In 1935 werd de eerste mechanische autoladder geleverd. Gedurende de vijftiger en zestiger jaren werden ook een aantal ladderpakketten aan de Amerikaanse brandweer geleverd, zoals aan de brandweer van: Cedarburg Wisconsin (1957), Chicago (1958) en Milwaukee Wisconsin. (1961).

Geesink stopte in 1968 met de brandweer tak van het bedrijf en concentreerde zich op de ontwikkeling en fabricage van vuilnis wagens en andere gemeentelijke reinigings voertuigen. Nog steeds zijn de vuilophaal voertuigen de voornaamste buisiness van Geesink.
Geesink maakt nu onderdeel uit van Oshkosh Truck Corp te Oshkosh, Wisconsin USA


Folder uit de eind veertiger jaren

 

Een van de twee brandweerauto's ooit gebouwd op een Kromhout chassis


Hogedruknevel spuit. Ca. 1950


De overige folder pagina's:

Ahrens-Fox * American LaFrance * Bachert * Cadillac Gage * Daf * Dennis * Ford * Geesink
Kronenburg * Magirus Deutz * Magirus Deutz ladder trucks * Maxim * Metz
Metz II * Oshkosh * Pirsh * Seagrave * Spangler Dual * Sutphen
ThornycroftAlbert Baas, Heeten, Nederland
Copyright 2016 Albert Baas.
Products and companies referred to herein are trademarks or registered trademarks of their respective companies or mark holders.